Editie 2021

Van 18 tot 28 november vindt opnieuw de Week van de Smaak plaats in Vlaanderen en Brussel. Ook dit jaar gaan we met z'n allen op zoek naar 'De Smaak van Geluk'. Ook jij hebt ongetwijfeld een favoriet gerecht waar je altijd kan van genieten en, al is het maar even, steeds weer oprecht gelukkig van wordt. Tijdens de Week van de Smaak brengen we dit culinair genot tot leven en delen we dit met mekaar en vieren we opnieuw de hoogmis van de eetcultuur. 

Hopelijk kunnen we in 2021 dus opnieuw terecht bij tal van organisatoren voor leuke workshops, interessante lezingen, creatieve proefmomenten, sneukelroutes of culinaire tentoonstellingen boordevol gelukzalige smaken en aroma's. Heb ook jij goesting om een activiteit te organiseren? Registreer deze dan zeker op onze website! 


Tijdens de Week van de Smaak gaan we ook op zoek naar culinaire herinneringen en ervaringen die je gelukkig maakten of jullie samen brachten, naar de kleine geneugten van het leven, naar je guilty pleasures of je favoriete opkikkertje...

Het koekje bij je koffie, het soldaatje dat je in je eitje dopt, de in te veel chocolade gedopte aardbei of dat stukje cake volgens het recept van je oma, ... of geniet je wanneer je stiekem met je vingers de pot of je bord uitlikt? Waar word jij gelukkig van? 

Deel je leukste verhalen en anekdotes over hoe je kan genieten van je zelf gekweekte groenten, over die keer dat je betrapt werd met je mond vol chocolade of met dat glaasje te veel op, over een uitzonderlijke gastronomische ervaring of over dat romantisch dinertje. 


Gezien de bijzondere periode die we met zijn allen doormaken vragen wij om bij het organiseren van activiteiten telkens voldoende rekening te houden met de vooropgestelde hygiëne- en contactvoorschriften. Wat deze eind november concreet zullen inhouden is ook voor ons koffiedik kijken, maar het zal zaak zijn om flexibiliteit in te bouwen. Toch zijn we ervan overtuigd dat er voldoende creativiteit heerst om er samen toch een gezellige Week van de Smaak van te maken en zoveel mogelijk mensen een geluksmomentje kunnen geven. 


De Week van de Smaak is een initiatief van de vzw Vol-au-Vent en wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap, POM West-Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen.