Editie 2016

De Smaak van Toen

De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement in november rond smaak en eetcultuur en vindt plaats over heel Vlaanderen en Brussel. Deelnemers (lokale besturen, sociaal-culturele verenigingen, buurtcomités, bibliotheken, scholen, restaurants...) organiseren tijdens de Week van de Smaak activiteiten die te maken hebben met het thema.

In 2016 was het alweer de tiende editie van de Week van de Smaak. Van 10 tot 20 november stond alles in het teken van ‘De Smaak van Toen’. En die 'Toen', die omvat een heel scala aan mogelijkheden: van herinneringen aan grootmoeders keuken tot je lievelingskost als kind, van historische maaltijden tot eten uit literaire klassiekers, van bijzondere ingrediënten uit de mythologie tot iconische gerechten. Allemaal Toen, en vooral: allemaal bijzonder smakelijk! 

Net als de voorbije jaren, werden vanuit het hoofdkwartier van de Week van de Smaak een aantal extra initiatieven opgezet. In samenwerking met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij van West-Vlaanderen (kortweg: POM) kreeg de Smaak van Toen een wel heel hedendaags tintje. De aftrap van de Week van de Smaak vond plaats in hét belevingscentrum voor voeding: het Huis van de Voeding in Roeselare. Daar gidsten vijf auteurs de bezoekers doorheen het Huis én richting hun smaakherinneringen.  

De Week van de Smaak wordt ondersteund door